De regenboog

De vlindertjes

De vlindertjes is de groep waar we de ontwikkeling nog meer stimuleren en ook de fijne motoriek.

Bij deze leefgroep werken we naar een gestructureerd en vast dag ritme toe om een zo klein mogelijke overgang te creëren naar de kleuterschool.

In deze ruimtes zijn verschillende uitdagingen voorzien om de verdere ontwikkeling te stimuleren en hebben ze de ruimte om zich volledig uit te leven. Ook buiten hebben ze genoeg ruimte om zich uit te leven en zijn er verschillende activiteiten voorzien. Bij warm weer is er ook gelegenheid om met water te spelen.

Tijdens het slaapmoment op de middag zullen de kindjes ook niet meer in een kinderbedje slapen maar op veldbedje. Dit vinden ze allemaal fantastisch. Tijdens het slaapmoment is er ook steeds een juf aanwezig in de ruimte.

Als het kind dit aangeeft, zal er ook gewerkt worden aan de zindelijkheidstraining en dit in samenwerking met de ouders. Let wel dat we hierbij steeds het tempo volgen van het kindje zelf. Zindelijkheidstraining kan soms wat geduld en tijd vergen en hierbij is hun eigen tempo van het grootste belang. Je zal rond deze periode ook via een folder op de hoogte worden gebracht wat het inhoudt voor U als ouder en het kindje. Ook kan je in deze folder enkele tips terug vinden om je op weg te helpen.